top of page

DAMERNA KRYSSADE MOT BLÅVITT


Över 1000 personer kom till Valhalla IP när damlaget gästade IFK Göteborg i vad som skulle bli en tuff match.

Laget har problem med skador och sjukdomar. Inför denna matchen stod det klart att tre spelare inte kunde närvara.

#23 Evelina Löström (hjärnskakning), #19 Jessica Johannesson (fotskada) och #21 Wilma Andersson (sjukdom).

- Läget i vår trupp har varit kaotisk, säger tränare Raimo.Hemmalaget nätade redan i matchminut 10 och hade bud på mer. I den 17:e minuten rensade #3 Emilia Löfström bort bollen på mållinjen, vilket visade sig vara otroligt viktigt för efterföljande anfall för LNIK resulterade i en hörna som nickades undan men fångades upp av #16 Sofia Olsson som vackert kunde placera in bollen från 16 meter och 1-1 var ett faktum.

Göteborg fortsätter att forcera och får i den 32:e matchminuten en hörna som förvaltas väl och man gör 2-1.


Under pausen tog Raimo och hans tränarkollegor upp detaljer i defensiven som behövde rättas till.

- Det blir tufft för oss när vi ständigt tvingas kasta om spelare på nya positioner, särskilt på mittfältet. säger Raimo


I andra halvlek är det Blåvitt som fortsatt håller i taktpinnen men LNIK´s defensiv har blivit mycket bättre.

Det ser länge ut att bli en seger för de blåvita, men när domaren blåser hörna i den 79:e minuten tänds ett hopp i alla LNIK-supportrar. För är det någonstans som LNIK´s damer kan såra sina motståndare så är det på fasta situationer.

Hörna landar framför #3 Emilia Löfström som sätter dit 2-2.

– Strax innan har jag ju två lägen där målvakten tippar den över ena gången och den andra gången går den precis utanför. Då tänkte jag bara ”vad fan, någon gång får den ju gå in”. Säger EmiliaIFK Göteborg gjorde sedan allt för ett segermål och prickade målramen vid två tillfällen på tilläggstid, men matchen slutar 2-2 och tjejerna tar återigen poäng mot Blåvitt.


Hur kommer det sig att LNIK är ett utav få lag som lyckats att ta poäng från IFK?

- Jag har läst in mig på deras spel och det passar oss bra då vi är välorganiserade på plan. Sedan är det väl en känsla hos tjejerna att få störa IFK. Säger Raimo


- Jag är jätteglad och nöjd över prestationen idag. Att störa blåvitt på konstgräs där de är svårslagna måste man vara nöjd med.

Backlinjen idag är formidabel och spelar riktigt bra.

Med tanke på alla spelare som saknas sen vårsäsongens slut och sjukdomar och skador så är det en enorm insats av tjejerna. Alltså utifrån en tydlig defensiv spelidé så jobbar alla frenetiskt och verkligen ger allt. Fortätter Raimo


Det var många LNIK-supportrar på plats och det var en härlig inramning Valhalla IP. Tyvärr var det stora delar av Blåvitt-supportrarna som betedde sig riktigt illa. Fotboll skall präglas av kärlek, inte hat.


Nästa match spelas 3 september på Alevi IP. Då gästas tjejerna av Mariebo IK. Avspark 14:00
203 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page