top of page

FÖRDEL LNIK I KVALET

Igår styrde vi resan mot huvudstaden för kvalmatch mot Karlberg. En tidig avresa (05.00) blev det och därmed en något annorlunda matchförberedelse därav.


En oviss batalj stod framför oss även om vi har kunnat se matcher Karlberg spelat under året och analyserat dem därefter.


Vi kom tyvärr till start utan vår ”klippa” Emilia Löfström på mittbackspositionen då hennes knä inte höll och vi fick stuva om i backlinjen. Ett tungt avbräck.


Första halvlekens första hälft blev kanske inte alls det vi hoppats på då det visade sig att Karlberg var ett mycket skickligare fotbollslag än videoanalysen visade och sen behärskade vi inte alls konstgräset som vi hoppats på. Ideliga bolltapp på en ”hal” plan gjorde att Karlberg kunde föra matchen. Vi fick spela ett spel därefter som kanske inte lämpade sig väl på konstgräs och satsade på ett spel med längre bollar för att slippa bolltapp på mitten.


Så småningom började vi dock få ordning på passningar o medtagningar i fart och jämnade ut matchen. Men när vi väl kommit igång så kommer det en olycklig sekvens där Karlberg efter ett inspel från kanten leder fram till ett olyckligt självmål. Tungt tungt. Vi har därefter några halvchanser utan framgång.


0-1 efter den första halvleken och lite omtumlade var vi utifrån ovan nämnda bekymmer.


I pausen tryckte jag på något som kom att förändra matchbilden i andra halvlek.


- En mycket större arbetsinsats i vårt höga försvarsspel krävdes av hela laget.


- Mycket större aggressivitet i vår press då Karlberg tålmodigt spelade upp bollen från backlinjen konstant.


Vi justerade några detaljer för att komma åt deras speluppbyggnad.


Detta blev också mycket lyckat då vi i stort sett blir på Karlbergs planhalva resten av halvleken.


Vi skapar flera väldigt farliga lägen där Tilda träffar ribban efter 7 minuter bl.a. och Tilda har ytterligare lägen att göra mål. Likaså Wilma (16 år denna dag) har ett gyllene läge att kvittera.


Kvitteringen kommer av bara farten efter ca 25 minuters spel efter en hörna. Vilt jubel bryter ut i vårt läger. Vi jublade i en minut samtidigt som domaren och den assisterande domaren HELT obegripligt har dömt bort målet??????


Vår spelare ska enligt domarna ha stängt målvakten och de dömde bort målet. Vi har sett situationen efteråt ca 100 gånger och domarna måste ta sig 100 tittar till för de måste sett en situation från den andra planen?????? Helt obegripligt agerande av domarna.


Vi tvingades inse faktum men detta otroliga misstag från domarna stärker laget och tjejerna mal på och i 82 matchminuten kom det mycket välförtjänta 1-1 målet. Detta distansskott kunde de inte döma bort. Sofia fick en drömträff strax utanför straffområdet och vilt jubel utbröt i lägret.


Lagkapten Evelina kommer ut till bänken o frågar om vi ska falla ner men jag säger nej nej! Ligg kvar i pressen!


Vi sköljde sen över Karlberg och i den 87 minuten kommer 2-1 efter ett genombrott av Tilda som så välförtjänt avgör denna match.


Vi spelade sen de sista minuterna med ett lågt försvarsspel och matchen slutade 2-1.


Så otroligt starkt av tjejerna att trots det svåra underlaget och underläge i paus vända tillställningen.


En underbar hemresa blev det trots avbräck i laget innan match o lång resa tidigt (05.00) och att vi mötte ett mycket skickligt bollspelande Karlberg.


Lägg därtill ovan nämnda situation där vi fråntogs ett solklart regelrätt mål så fick denna dag ett lyckligt slut🙏.


Svårt att dela ut beröm till någon enskilt efter denna match men Tilda är så värd det avgörande målet och Jessica i backlinjen är svåra att inte nämna lite extra efter denna match men hela laget ska berömmas denna dag.


Så avslutningsvis följer ett citat av en Karlbergspelare.


” Få inte hybris nu, ni har bara vunnit en match”


Detta citat blir vår väckarklocka inför veckan som följer så, tack för den viktiga signalen😉 du har så rätt.


Det är en tuff match som väntar i returen på lördag och vi är nu bättre förberedda på Karlberg.


Nu hoppas vi att matchen spelas på Alevi (naturgräs) och hoppas vädergudarna är med oss.


Kom o stötta oss!!!


//Raimo
123 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page