top of page

LNIK GÖR EN NYSATSNING PÅ UNGDOMSSEKTIONEN!

För en knapp vecka sedan åkte majoriteten av LNIKs styrelse på konferens med målsättningen att ge vår ungdomsverksamhet en nystart. Under två dagar har det arbetats intensivt med att skapa en ny, spännande och hållbar modell som syftar till att locka fler ungdomar till fotbollen och skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för våra spelare och ledare - att trivas, utvecklas och ha roligt tillsammans med fotbollen i fokus.


För att verkställa våra planer har vi beslutat att tillsätta en ny ungdomssektion under ledning av Pia Brunberg med full uppbackning av klubben, både när det kommer till resurser och löpande arbete.


Den nya ungdomssektionen kommer utöver Pia att innehålla personer som arbetar med följande funktioner:

 • Ledarsupport och mentorskap gentemot förbund, administration och cuper.

 • Aktiviteter och arrangemang

 • Anläggning och drift

 • Marknad och sponsring

 • Försäljning och kiosk

 • Material

Vi kommer utöver detta att ta hjälp av våra seniorlagstränare att vid tillfällen hjälpa till att utbilda våra ungdomstränare genom att arrangera specifika temadagar, samt få hjälp med specialträning av våra målvakter.


För att stärka banden mellan våra seniorlag och ungdomslag kommer vi arbeta för att vid några tillfällen har seniorspelare som är med och deltar på utvalda ungdomsträningar.


Inom kort kommer den nya ungdomssektionen att träffas för ett informationsmöte där vi kommer att kommunicera våra tankar lite närmare, men här kommer i korta drag planerna för vår nya ungdomsverksamhet.


Ekonomi – nya möjligheter för lagen att påverka!

LNIK kommer att tydliggöra för våra ungdomslag vilket generellt stöd man får från klubben årligen, både när det gäller material, kläder för spelare och ledare, samt hur många turneringar/cuper som klubben bekostar. Vi kommer inom kort att rusta upp när det gäller träningsutrustning och se till att samtliga lag får sina egna uppsättningar av bollar, konor, västar, medicinväska, målvaktshandskar etc som man då också bär ansvaret för.


Vi kommer även ge lagen en möjlighet att på Tingevi själva kunna ta in sponsorer på exempelvis reklamskyltar mm, där en fördelning till egna lagkassan och den gemensamma ungdomsekonomin kommer att ske. Vi tror starkt på att detta kan leda till att lagen lättare ges möjlighet att exempelvis åka på träningsläger mm – vilket vi i slutändan hoppas ska göra deras kompisar lite mer intresserade av att börja spela fotboll.


Ett par andra intäktsområden är att vi från klubbens håll kommer sätta upp realistiska mål för våra lag när det gäller lott- och produktförsäljning, samt uppmana våra lag att alltid ha kiosken öppen i samband med hemmamatcher och sammandrag.


Öka synligheten och närvaron av våra ungdomslag

Det är även beslutat att arbeta aktivt för att ungdomarna tar mer plats på hemsida och i våra sociala medier. På klubbens anslagstavla vid ICA Matkassen kommer även halva skåpet att tilldelas ungdomsverksamheten, så att vi kan informera om matcher, aktiviteter och om hur man kommer i kontakt med ungdomssektionen om man vill börja spela fotboll med oss.


Upprustning och renovering av Tingevi

Vi vill öka trivseln på vår ungdomsanläggning, både för våra spelare, ledare och motståndare. Därför tänker vi att renovera och iordningsställa kanslibyggnaden och fräscha upp klubbhuset med omklädningsrum och gemensamhetsytor. Bort med det gamla, ny färg och upp med det nya!


Vi vill skapa ordning och reda, tydliga rutiner och en plats där ledare och spelare kan träffas för både träningar, aktiviteter eller möten. Det skall alltid finnas kaffe tillgängligt för våra tränare – och alla lag kommer ha sina egna skåp med material och rekvisita.


Inför säsongen 2024 vill vi även flytta containern, renovera/modernisera kiosken och rusta upp entrén, samt bygga ett tak över altanytan utanför kiosken.


Klubbdag

Tillsammans med våra partners Craft Sportswear och ML Tryckeri, kommer det att arrangeras en klubbdag årligen där alla får chansen att prova ut kläder och beställa med sitt egna namntryck.


Aktiviteter och säsongsavslutning

Det finns mycket roligt man kan göra tillsammans och som samtidigt stärker gemenskapen och klubbkänslan – och några saker vi skickar med ungdomssektionen är att hitta på olika aktiviteter. Antingen som enskilda lag eller som hel sektion. Det kan exempelvis vara att gå och titta på en landskamp tillsammans eller ordna en egen turnering mot föräldrarna. Eller varför inte använda våra lokaler för att köra en FIFA-turnering och pizzakväll? Det är bara fantasin som sätter gränserna…


LNIK vill årligen arrangera en bra avslutning för våra ungdomar där vi utöver att hylla och summera den gångna säsongen, har för avsikt att arrangera ett LNIK-disco.


Götaälvdalscupen 2024

Klubben kommer att undersöka möjligheterna att börja arrangera en ungdomscup under namnet Götaälvdalscupen med förhoppningen om en start i maj 2024.


Ideella krafter behövs

För att möjliggöra och nå dessa mål, så kommer vi som klubb att behöva hjälp av såväl spelare, ledare och föräldrar, samt alla eventuellt övrigt frivilliga. Tveka inte att kontakta oss. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!


Övrigt

Några övriga punkter som behandlades och beslutades på konferensen:

 • LNIK vill samla in begagnad fotbollsutrustning såsom skor och benskydd som ungdomar vuxit ur och ordna en fotbollsloppis inför sommar- och vintersäsong, så att dessa kan återanvändas och bidra till att förenkla för våra medlemmar praktiskt och ekonomiskt.

 • Undersöka möjligheten till att arrangera en fotbollsskola under sommaren 2024.

 • Arrangera HLR-utbildning för våra ledare.

 • Uppmuntra våra ungdomslag att titta på och vid utvalda matcher hjälpa till när våra spelare på Alevi.

 • Förbättra kommunikationen i klubben med bättre forum, samt ledarträffar 4 gånger per år.

Vid eventuella frågor, tankar och idéer kring vår ungdomsverksamhet. Tveka inte att höra av er till ungdom@lnik.nu


Med vänliga hälsningar,

Styrelsen Lödöse Nygård IK

111 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page