top of page

LNIK KLARA FÖR NYA DIVISION 1

Uppdaterat: 25 okt. 2022

Ja då var det klart🙏🙏🙏 efter 0-0 mot Karlbergs BK.

En match som betydde div 1 eller div 2. Så mycket var det att spela om denna dag och det blev div 1 spel🥊

Första halvleken blev som många gånger förr i år. Ett kraftigt spelövertag under de första 25 minuterna borde ha avgjort matchen. Men målen uteblev tyvärr trots flera lägen. Men så hände det något med matchen som förändrade matchbilden. Ett taggat och jäkligt laddat Karlberg tog över matchen helt o hållet spelmässigt. Trots spelövertaget kom de dock aldrig fram till målchanser som hotade.

Vi tappade mittfältskampen då Karlberg spelade ett mycket fint anfallsspel med ideliga spelvändningar.

0-0 stod sig halvleken ut och halvleken hade två tydliga ansikten.

I paus tryckte jag på att vi var tvungna att falla ner även med våra forwards för att stänga ytorna mellan vårt mittfält o anfall. Det blev något bättre under den första hälften men trots det förde Karlberg matchen.

När halva tiden gått i andra halvlek ändrade jag till ett 5-4-1 försvar för att säkra 0-0 hellre än att åka på ett baklängesmål som skulle leda till förlängning.

Så in med Elina på högerbacken och Rebecca som mittback. Morris blev ensam forward under resten av halvleken.

Denna förändring ledde fram till att kvalsegern var ett faktum. Karlberg skapade en farlighet i andra halvlek totalt. Vi själva hade flera lägen att avgöra efter giftiga omställningar.

Närmast var Morriz två gånger och Tilda. Vi träffade överliggaren vid två tillfällen men bollen ville inte riktigt in.

När domaren blåste i pipan i

matchminut 94 så bröt vild glädje ut i hemmalägret. En lättnad inföll sig dessutom efter en stund när det klarnade att vi var kvar i div 1.

Med facit i hand borde vi aldrig hamnat i denna situation då vi under hösten borde förvaltat flera matchers överlägsenhet till 3 poäng istället för att kryssa i flera matcher.

Men nu skiter vi det och njuter av att vi hittade det som behövdes i kvalet för att bli kvar i div 1.

Topparna i vårt lag denna eftermiddag var Morriz ( så bra du var) Sofia som fiskade upp otroligt mycket lösa bollar på mitten och Emilia som var tillbaks efter skada och var briljant.

Så tack alla ni som kom för att stötta oss till denna kvalseger och väl mött 2023👍

//Raimo

185 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page