top of page

MORTENSEN OM STUNDANDE KOMMUNDERBYT

På Lördag stundar derby i Division 5 västra när LNIK´s herrar gästar Edet FK på Strömsvallen kl 13:00. Vi ska snacka med tränare Mortensen och höra vad han har att säga om premiären och kommande derby. I premiären krossade man IFK Trollhättan väldigt övertygande efter en mindre övertygande försäsong.Hur är känslan efter den matchen? - Första känslan som dyker upp är oerhört skönt med en premiärseger. Vi har haft en del tunga resultat på försäsongen så en seger i premiären ger arbetsro för laget. Tycker man ser att vi har lite premiär nerver första 15 sen tar vi över totalt och vinner rättvist. 3-0 är i underkant så effektiviteten är något vi får jobba vidare med, menar Mortensen


Edet FK vinner också sin premiärmatch borta mot Byttorp med 0-1. Vad vet du om EFK´s trupp och form? - En bortaseger mott Byttorp är såklart ett styrkebesked. Jag vet att EFK tappat lite spelare inför säsongen men dom är skickliga på att få fram nya talanger. Jag har spelat med EFK´s tränare Tobias Gustavsson och mötte honom förra säsongen vid sidlinjen. Jag vet att Edet kommer vara otroligt bra fysiskt förberedda. Vi behöver möta dom i den kampen.


Hur ser läget i LNIK´s trupp ut? - Bra stämning i laget inför lördag, dessvärre dras vi med en del skador samt sjukdomar på viktiga spelare. Men förhoppningen är att många återställda och kan få ett träningspass i kroppen och är redo för drabbningen på lördag.


…Och så till tiotusenkronorsfrågan. Vinner ni matchen? - Ett derby är alltid derby så om jag summerar detta så skulle jag säga att dom som springer mest och vinner den fysiska biten kommer gå segrande i matchen.

Herrarna hade riktigt heta derbydrabbningar mot EFK under förra säsongen och det råder inga tvivel om att lördagens match kommer att bli lite het och tuff.


Mortensen avslutar. - Jag hoppas på mycket publik och en härlig inramning på lördag, speciellt från våra fans så vi får den extra energin som behövs i ett derby. Ska bli otroligt kul känner jag.


145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page