top of page

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Då var det dags att summera året som gått och med facit i hand så uppnådde vi våra mål som sattes innan säsongen startade, både för våra dam och herrseniorer. Jag tänker i denna text fokusera på seniorerna och återkommer till våra ungdomar och viktiga ungdomsledare i en senare text.

Damerna först om herrarna ursäktar… 😉

För damernas del så var ju målsättningen att vi skulle kvalificera oss för nya division 1, vilket till slut gick vägen om än via kvalspel. När säsongen startade så hade vi ju lyckats med att för denna nivå få till en mycket välutbildad och meriterad ledarkonstellation. Däremot fanns en oro för hur den relativt tunna damtruppen skulle klara säsongen. Visserligen hade flertalet av spelarna redan varit med i division 1 i flera säsonger, men hur skulle truppen tackla t.ex. skador, det var den stora frågan.

Träningsmatcherna gav inte heller så mycket ledtrådar och var lite upp och ner. Raimo som huvudtränare försökte med olika spelsystem och angreppssätt, men skulle vi vara fågel eller fisk det var frågan.

I seriepremiären på ett blåsigt Strömsvallen den 9 april så mötte vi Hallsberg och vann ganska övertygande med 2-0 och premiärmålet gjordes av Anna Siverbo, som jag tycker är en av de största överraskningarna denna säsongen. Sen fortsatte vårsäsongen med lite blandade resultat men hela tiden så låg vi på den övre halvan av tabellen. Efter semesteruppehållet så kom en period av många oavgjorda matcher i följd som gjorde att vi inte lyckades skaka av oss den så förhatliga kvalplatsen trots att vi avslutade säsongen på ett bra sätt. I kvalet mot Karlberg från Stockholm så tycker jag ändå att vi var det bättre laget sett över två matcher, men kval är alltid nervöst.

Summa summarum så var det en helt godkänd säsong och jag tror att de flesta är mycket nöjda efter säsongen. Det som är extra roligt är att vi har blivit ett mycket mera spelande lag, vilket jag tror vår trogna publik uppskattar. Vi gjorde också många mål och Tilda Magnusson Tell hamnade till slut på en hedrande andraplats i skytteligan med hela 17 mål gjorda. Publiken förresten, vi har en mycket trogen skara som följer oss och det uppskattas verkligen och jag hoppas att vi kan bli många fler den kommande säsongen.

Låt mig också säga några ord om vårt damlag i div 3. De har kämpat väl i år men hamnade tyvärr i de nedre regionerna av serien, detta mycket beroende på att vi har haft en väldigt tunn och ungdomlig spelartrupp, det måste sägas. Under hösten har damjuniorerna bland annat fått gå upp U-laget och stötta, både på träningar och matcher, vilket de har gjort med bravur.


Div 1 2023

I skrivande stund så vet vi ännu inte om vi hamnar i Götalands eller Svealandsgruppen nästa säsong, detta avgörs bland annat av vilka lag som åker ur Elitettan och om något eller några lag tackar nej till att spela i div 1 och med tanke på de betydligt längre resorna och därmed ökade kostnaderna så kan detta mycket väl bli en konsekvens för några lag. Men, om vi ska se till det sportsliga så vore en plats i Götalandsgruppen att föredra, då vi i så fall får möta storlag som IFK Göteborg, Örgryte, BK Häcken, Malmö FF, Halmstad BK med flera, vad sägs om det? Dessutom skulle resorna bli mera hanterbara. I Svealandsgruppen skulle det betyda matcher mot några av de lag vi redan mött från Värmland och Örebrotrakten samt ett antal lag från Stockholmsområdet. Som en extra krydda finns i den gruppen ett lag från Visby på Gotland också med.

Vi får avvakta och se hur utfallet blir de två sista omgångarna av Elitettan de kommande helgerna. Därefter kommer nog ett förslag från förbundet ganska snart.Herrarna då…

Jo, efter en mycket övertygande säsong 2021 med serieseger och massor av gjorda mål så var man alltså nykomlingar denna säsong. Målsättningen var att hamna på den övre halvan av serien och klara nytt kontrakt i div 5. Detta gjorde man med bravur och hamnade på en sjunde plats med till slut mycket luft ner till nedflyttningsstrecket.

Herrarna har liksom damerna haft en tunn trupp och har inte tålt allt för många skador eller frånvaro, så därför har resultaten under året varierat en hel del, men man har också visat mot några av topplagen att man har en potential att vara med och slåss i toppen.

Själv minns jag mest vändningen mot Östadkulle på bortaplan, när man låg under med 2-0 när det var 20 min kvar och vände till seger med 3-2 samt den stabila avslutningen av serien när man vann mot Sjuntorp hemma med 3-1.

Jag får tacka Thomas Johansson för ett mycket bra jobb under två år där han har lyft herrlaget från en något medioker tillvaro i div 6 till som det känns ett stabilt lag i div 5.

Nu ser vi med tillförsikt fram mot nästa säsong där vi nyligen har engagerat Andres Mortensen som ny tränare för herrlaget. Andres har varit assisterande tränare för både LNIKs herrar och damer tidigare samt nu senast assisterande tränare i Göta BK som tog steget upp i div 3. Detta blir hans första säsong som huvudansvarig tränare och vi är övertygade att han är mannen att fixa det.Måste också nämnas...

För att en liten förening som LNIK ska fungera så krävs stora uppoffringar från alla de ideella krafter som har ställt upp under året. Allt ifrån administration, lagledning till planskötsel m.m. ingen nämnd ingen glömd.

Ett stort tack också till alla våra sponsorer och supportrar som gör vår verksamhet möjlig och jag hoppas att ni har fått valuta för ert bidrag till föreningen.


Tack för ordet / Ordförande, Timo Stegemann233 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page