top of page

RAIMO OM SÄSONGSPREMIÄREN

Uppdaterat: 22 feb. 2023
I morgon spelar våra damer äntligen sin första match för säsongen och det är inga mindre än Ljungskile SK som står för motståndet.

LSK är det enda kvarvarande laget från förra årets Division 1 norra Götaland och vi vet att dom kan bjuda upp till motstånd.

Vi har pratat med Huvudtränare Raimo Käkelä inför denna premiär och han menar att truppen nu kan börja jobba på detaljerna,

- Säsongen har startat bra och från ett mycket mer gynnsamt läge än inför 2022 då allt var nytt och starten var från noll. I år har vi startat med att arbeta med några prioriterade delar i vårt spel som ses som utveckling, Säger Raimo


Årets serie är otroligt tuff med lag som IFK Göteborg, Malmö FF, Örgryte IS och Rosengård som inte har tänkt att stanna länge i division 1 södra.

Hur ska tjejerna lyckas att göra en respektabel säsong mot detta motstånd?

- Grunden finns där i det mesta men för att hänga med i toppskiktet krävs en bra organisation, disciplin och framförallt glädje o passion till sporten, menar Raimo.


Med tanke på jobbet som Raimo gjorde med truppen under fjolårets säsong så undrar man givetvis hur truppen känns i dagsläget.

- Årets trupp känns ett år äldre och truppen känns i nuläget stabil och fokuserad.

Vi har i år två nyförvärv som ska bli spännande att följa, Elise Löfnertz från Sävedalen och Tilda Sandersson från Trollhättans FK.

Elise är mittback och Tilda en tvåvägsspelare på mittfältet.

Det är många som konkurrerar om platserna i år och det ska bli intressant att se hur året utvecklas, fortsätter Raimo


Historiskt sett så har LNIK´s damlag nästan alltid varit drabbade av skador på viktiga spelare. Hur ser det ut just nu?

- Tyvärr så är truppen lite stukad och då tänker jag på skador på nyckelspelare som Bella i målet och Evelina Löfström på mittfältet som är riktigt svåra att ersätta. De är båda långtidsskadade och om dem är med till seriestart så vore det fantastiskt. Vi får hoppas på att deras knäskador läker snabbare än beräknat, säger Raimo med stor förhoppning.


Matchen i morgon blir en spännande batalj med två jämbördiga lag som båda vill vara med i toppen av Division 1 Södra.

Avspark klocka 12:00 på Skarsjövallen. Ta er ditt och stötta våra tjejer till ny utveckling och nya framgångar.353 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page