top of page

RAIMO OM SEGERN MOT SÖDRA SANDBY IF- Detta var vår "hemmapremiär” även om det känns som bortaplan att spela på Strömsvallen. För motståndet stod Lundalaget Södra Sandby. Ett Södra Sandby som i sin premiär förlorade hemma mot Halmia. Vi ”förlorade” ju tyvärr på ett grymt sätt i sista sekunden mot IFK Örby. Ja, vi berövades på segern genom ett mycket underligt beslut från en domarduo. Så revanschlusta fanns det gott om.


Det kändes på uppladdningen/värmningen att ett det var ett mycket samlat lag som skulle ta dig an denna uppgift.


Första halvleken:

Som beskrevs ovan så var ett laddat lag som inledde den första halvleken. Vi tar kommandot från start och låter endast Södra Sandby komma fram i några omställningar under den första kvarten.

I den 16 min kommer vårt ledningsmål efter att Tilda Magnusson fixar fram en hörna efter att motståndarna stressats till ett misstag i vår höga press. På den efterföljande hörnan så hittar Tilda nätet med en välplacerad nick.

Efter ytterligare 5 minuters spel får vi en frispark på egen planhalva som Elise slår på en mötande Jessica och hon släpper/skarvar bollen och bakom kommer Tilda dundrandes och löper sig fri och mycket snyggt sätter 2-0 distinkt till höger om målvakten.


Efter 2-0 målet trycker vi ned gästerna och är på vippen att sätta trean då både Tilda är nära med en snett inåt bakåt passning och därefter Wilma Andersson som är nära

att näta med ett skott som smiter utanför stolpen.


Vi tvingas till ett byte strax därefter när

Wilma får problem med sina vader och ersätts av Sofia Olsson.


3-0 kommer efter en fin period av oss i matchen då vi vaskar fram 3-4 hörnor på kort tid men målet kommer efter att gästerna lyckas få bort hörnan men inte bättre ämnat Matilda Bertilsson fångar upp bollen o lägger en djupledspassning i deras uppflyttning o Emilia Löfström löper mycket snyggt igenom på den långa passningen o sätter mycket behärskat 3-0 precis innan paus.

Andra halvlek blir inte alls lika sevärd för publiken utan helt oförklarligt hamnar vi i nån slags passivitet o trots att jag i paus sa att vi skulle stå högt så att deras långbollar i den kraftiga medvinden skulle blåsa bort när vi tryckte upp Södra Sandby. Mina tankar besannades då just detta blev Södra Sandbys stora bekymmer. Så taktiskt blev det bra men kanske inte så sevärt så vi var lite rädda sen förra matchen att åka på baklängesmål o att de fick göra match av det hela. Men det blev inte så och andra halvlek blev mållös o en underbar 3-0 seger var ett faktum.


Sammanfattningsvis så gör vi en bra första halvlek men blir lite långa i laget i vår iver att vilja vinna o ta tre poäng. Men anfall är väl bästa försvar?


Andra halvlek så gör vi taktiskt sett en stabil insats även om pressen på bollhållaren inte är vad den borde vara. Vi måste bli mer aggressiva där. Men det får vi slipa på i veckan som kommer.


//Raimo

203 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page