top of page

SEGER FÖR VÅRA REPRESENTATIONSLAG


Idag har båda våra representationslag spelat match och båda matcherna slutade med efterlängtad seger.

Rent resultatmässigt har det varit en trög start på försäsongen, men nu kom äntligen första segern för dam, respektive herrlag.


Damerna gästade IFK Örby strax nedanför Kinna som också är en av seriekonkurrenterna i årets Division 1 södra.

Herrarna hade hemmamatch där man tog emot Vallens IF på ett blåsigt Strömsvallen.


Herrlaget

Om vi börjar med herrarna så gör dom sammantaget en bra match i detta skedet av säsongen.

Efter en lite trevande inledning där LNIK hade ett stort bollinnehav i motvinden stack Vallen upp i några halvfarliga anfall. I den 13:e minuten så kom 1-0 efter ett mönsteranfall där högerbacken Erik Bergstrand avslutade från nära håll. Erik som förövrigt var stabil och säker matchen igenom.

Under den första halvleken fortsatte sen LNIK sitt fina spel och Vallen stack upp då och då och hade bl.a en boll i överliggaren. Halvleken slutade med en 1-0 ledning för LNIK.

- Vi spelar oss ur en svårspelad första halvlek pga vind med högt mod och bra kombinationer. Säger tränare Mortensen


Den andra halvleken fortsatte i samma stil, ett LNIK som förde matchen och Vallen som kontrade. LNIK skapade ett antal vassa chanser utan att få sätta dit bollen. Vallens IF skapar några farliga lägen på hemmalagets misstag men LNIK lyckas att hålla tätt tack vare en bra insats av nyförvärvet Niclas "Kalle" Karlsson i målet.

I den 82:e minuten nätar Melker Stranne 2-0 på nick efter ett mönsteranfall där halva LNIKs lag var med i uppspelsfasen.


Sammantaget så var det en mycket stabil och väl genomförd match där LNIK luftade många unga spelare i den andra halvleken som gjorde en mycket bra insats.

- Jag är helt klart nöjd med dagens prestation. Målen är otroligt vackra med bra kombinationer och perfekta löpningar i djupled. Spelar som jag vill lyfta fram denna match är Kalle i målet och Felix "Fenkan" Johansson som båda gör en kanonmatch. Avslutar

Mortensen

Damlaget

Tjejerna spelar sin tredje match för säsongen och man hade bestämt sig för att fixa till delar i försvarsspelet som behövde utvecklas om man ser till de två första träningsmatcherna dom spelat.


Det blev en ganska så jämn första halvlek där Örby hade ledningen i paus.

Kanske lite missvisande men LNIK hade lite svårigheter att hitta rätt i början av halvleken med Örbys spelvändningar.

- I pausen rättade vi till detta och la förändringen i lagets verktygslåda. Det handlade helt enkelt om att få stopp på Örbys finurliga spelvändningar som ledde fram till en del farligheter. säger Raimo

Hur gick snacket i pausen?

- Vi pratade om Örbys spelvändningar så klart, och att det sen blev till att vi tog över matchen helt och hållet, var tjejernas inställning för att få till en seger där det fina anfallsspelet gjorde att det blev mindre försvarsspel. Fortsätter Raimo


LNIK´s passningsspel och passningstempo slog sönder Örbys lag gång på gång. Ett aggressivt försvarsspel dessutom gjorde att dom vann tillbaka bollen snabbt.


1-1 kom av bara farten då Matilda "Morriz" Johansson först gjorde mål efter att Tilda Magnusson Tell sköt bollen i målets hjul och bollen studsade ut till Morriz som satte returen.

1-2 kom sen även det efter ett härligt anfall och Morriz fick skjutit in sitt andra mål för året.


Chanserna kom sen med jämna mellanrum och en mycket fin andra halvlek med ett anfallsspel som gladde.

Dessutom satt försvarsspelet med en klar utveckling från de tidigare matcherna.

Detta gav en trygghet där alla spelarna förtjänar högt betyg idag.

Emilia Löfström spelade idag på vårt centrala mittfält med bravur och Tilda Sandersson fortsätter imponera och även vårt andra nyförvärv Elise Löfnertz gjorde en kanonmatch. Även Anna Siverbo gör en mycket fin insats.


Hur såg frånvaroläget ut inför matchen?

- Vi kom till spel idag utan de tidigare skadade Bella i målet, Evelina, och Elina samt idag även utan Rebecca Heinerås samt Wilma Andersson som var hemma för skada och sjukdom. säger Raimo


Trotts att flera ordinarie spelare saknades så vinner LNIK denna matchen helt rättvist och detta visar på att laget har en bredd som vi kanske inte har sett tidigare.


Raimo Avslutar:

- Jag ger överbetyg till alla spelare idag. Självförtroende fick ett lyft idag efter denna mycket fint genomförda match.

.170 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page