top of page

SVÅR BORTAMATCH VÄNTAR MOT TABELLTREAN

LNIK´s damer ställs mot ett tufft motstånd på söndag när man gästar Skarsjövallen och tabelltrean Ljungskile SK i vad man kan kalla ett Derby. Skall man ha någon chans till poäng så måste man få till slutproduktionen. -Tyvärr hjälper det inte att äga en matchen när man inte gör mål. Vi rullar boll och kan egentligen inte göra en bättre halvlek, men bollen ville inte in, konstaterar LNIK-tränaren efter det oavgjorda resultatet mot Hertzöga.


Efter tre oavgjorda matcher irad fortsätter jakten på den första segern sedan 6:e Augusti. Utan tvekan har det varit några tunga matcher där målproduktionen har uteblivit sett till antal chanser. LNIK hittade tillbaka till sitt spel under matchen mot Hertzöga och radade upp chanser men lyckades inte med slutproduktionen. IK Rössö har dragit ifrån i tabellen men chanserna till en andraplats lever vidare men ännu viktare är att hamna i topp-fem för vidare avancemang.
– "Vi har verkligen sagt att vi inte ska försöka tänka på tabellen utan istället jobba för att hitta tillbaka där vi var i slutet av vårsäsongen. Det kommer och det blir bättre för varje match."


säger mittbacksgeneralen Emilia Löfström. Raimo förtsätter: - "Vi ligger på en fjärdeplats i en gröt med lag med lika många poäng och varje drabbning blir en rejäl kamp." Inför matchen mot Ljunskile SK krävs det att alla spelare får upp självförtroendet för att kunna prestera på det viset som man gjorde på vårsäsongen. - "Vi behöver bli lite mer aggressiva som lag. Vi ska fortsätta att trycka hårt och sedan så tror jag att vi bara måste tro på oss själva mer. Vi är väldigt duktiga men det kan låsa sig ibland och det har det gjort de senaste matcherna", konstarerar Emila. LNIK och LSK har möts vid fyra tidigare tillfällen och LNIK har än så länge aldrig förlorat. Man har spelat tre oavgjorda och vunnit en match. Under vårens match hade LNIK ledningen vid två tillfällen men firandet blev alltid kortvarigt då LSK replikerade direkt vid varje tillfälle. Den matchen slutade 2-2 men den kändes som en förlust eftersom att LNIK var numret större, enligt tränare Raimo.


Nu ser vi ett mer aggresivt och nytänt Ljungskile som har fått nytillskott sedan lagen möttes senast samt att man har fått igång målproduktionen ordentligt bortsett från att man förlorade senast mot serieledarna med 4-0. LSK har gjort 19 mål på de fem senaste matcherna


- "Vi kommer att titta på Ljungskiles styrkor och svagheter inför matchen och lägga upp en matchplan därefter. Nu ser vårt lag lite bättre ut än tidigare och därför hoppas jag på ett bra resultat. Vi jobbar i veckan som vanligt med den egna formen och att få alla tillgängliga för spel. Det har ju varit en höst där det varit en hel del skavanker och bekymmer." En sak är ialla fall säker. LNIK´s damer är på uppgång och kommer att ge Ljungskile SK en match dom sent sak glömma.


Det är ca 3 mil från Lödöse/Nygård till Ljungskile, så det finns inga ursäker till att inte komma och stötta LNIK´s Damer på Söndag kl 17:00 på Skarsjövallen i detta heta derby. Glöm inte att beställa era supporterkläder i LNIKshopen så fyller vi läktaren med LNIK-fans

7 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page