top of page

TRÄNARNA HAR ORDET

Julen nalkas och ett nytt år tar snart sin början. Ett år som hela förening ser fram emot.

Våra herrar har förstärk truppen rejält vilket skall bli riktigt kul att se när träningsmatcherna drar igång.

Damer hamnade i en riktigt rolig serie med övervägande storklubbar.

Ja, nog har vi mycket att se fram emot, men lagen ligger inte på latsidan i skrivande stund.

Som rubriken lyder så ska vi nu få höra vad tränarna i våra respektive representationslag har att säga om uppladdningen och känslan inför dem kommande säsongen.Damerna först, Raimo har ordet

- Förberedelserna inför nästa säsong är igång på olika plan och rent fotbollsmässigt krävs det att vi som lag utvecklar de delar i vårt spel som vi själva inte riktigt var nöjda med.

Självklart så tänker jag på målfabrikationen som kunde varit mycket större än den blev och egna felbeslut i viktiga lägen och matcher. Men nu ser vi framåt och strävar efter att utveckla dessa områden.


Truppen 2023 ser i dagsläget ut att bli intakt. En spelare (Sara Mononen) har aviserat att hon ska sluta för tiden räckte inte till för att kombinera jobb, att vara mamma o hinna med fotbollen. Tillkommer gör Matilda Bertilsson som lämnar uppdragen i ledarstaben för att åter satsa på spel istället. Dessutom har Wilma Karlsson aviserat om spel 2023. Lägg därtill att både Emilia Löfström o Jessica Johannesson finns med från start av säsongen.


Vi har även för avsikt att försöka knyta an några av de 5-6 tjejer som provtränat med oss i november/december.


In i ledarstaben kliver Amanda Klang in och övertar Matilda Bertilssons roll som en allt-i-allo kring laget. Mycket trevligt och viktigt att få med Amanda som under året funnits med runt laget nästan varje träning och match utan en roll i staben. Stort föreningshjärta kan man kalla detta för. Så välkommen Amanda.


Målsättningen är främst att utveckla laget och spelarna individuellt för att höja oss ytterligare kommande säsong. Det känns lite svårt att tala om tabellplacering när serien nu består av endast två lag (LNIK o Ljungskile) från årets serie och motståndet är nytt. Av den anledningen blir det svårt att sia om tabellplacering men självklart vill vi försöka vinna varje match och vara med i tabellens övre hälft.


Träningsmatcherna drar igång i början av februari och det känns just nu i skrivande stund inte så långt bort. Vi startar som träningssäsongen den 9 januari och ser fram emot en spännande säsong.


Herrarna har som bekant en ny man på tränaruppdraget.

Vi ger Andres Mortensen ordet:


-Truppläget ser bra ut inför kommande säsong, vi har i nuläget bara tappat våran målvakt Adrian Olsson.

Provträningarna har varit väldigt lyckade då vi haft bra uppslutning ( i snitt 18 ), bra tempo samt härlig energi.


Vi har presenterat vårat första nyförvärv och kommer presentera 3 till. Så i nuläget har vi gjort klart med 4 stycken, där 2 av dom är målvakter.

Hittills har jag och övriga i tränarstaben fått väldigt bra respons på vårt nya upplägg och jag ser med spänning fram emot att dra igång säsongen i slutet av januari.


Vi tackar Raimo och Andres för deras ord och ser med spänning fram emot presentationer av fler nyförvärv under vintern.


God Jul önskar redaktionenTaggar:

339 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page