SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LÖDÖSE NYGÅRD IK

Ordföranden har ordet – ”En nystart för LNIK”
2024-03-10 18:00

Vår ordförande har ordet och sammanfattar vad som hänt i klubben under den senaste perioden.

Med en ny säsong kommer också nya förändringar inom LNIK. Jag som skriver heter Jerry Sjögren, nyvald ordförande sedan årsmötet för några veckor sedan. För att kortfattat presentera mig själv så har jag varit med i styrelsen i tre år med ansvar för marknad och media. Under en period har jag även varit huvudtränare för vårt P09-lag och i familjen på Ekeberg har jag en son och en dotter som båda dragit på sig matchtröjan och representerat klubben. Jag har ett stort fotbollshjärta, men det som driver och motiverar mig mest är att få göra någonting positivt för vår klubb och vårt samhälle.

 

Tillsammans med Roger Bravell Berndtsson, Pia Brunberg och Sofia Johansson från sittande styrelse, kommer jag tillsammans med Helena Zätterberg (sekreterare), Nina Sjögren (kassör) och Christian Andersson att leda klubben framåt under den kommande perioden.

 

Den nya styrelsen inledde sitt uppdrag med en rivstart genom att åka till Trollhättan för en heldagskonferens. Där arbetade vi fram en ambitiös verksamhetsplan och tydliga rollbeskrivningar. Vårt fokus ligger nu på att bygga en stark och effektiv organisation där alla inom våra sektioner och arbetsgrupper känner att deras engagemang gör verklig skillnad och uppskattas.

 

Vi strävar efter att undvika onödiga projekt och att inte tillsätta roller i organisationen utan klart definierade uppgifter. För oss handlar det om att arbeta genomtänkt och ansvarsfullt.

 

Den nya fotbollssektionen kommer att spela en viktig roll för klubben. Vi är övertygade om att vi har hittat rätt personer med både kompetens och passion för klubben. Deras främsta uppgift kommer vara att fungera som en länk mellan seniorlagen och styrelsen, och fatta beslut som gynnar både kortsiktig och långsiktig utveckling för våra representationslag.

 

Ungdomssektionen, som vi började utveckla förra året, har redan börjat ta form och kommer att vara en prioriterad del av vårt arbete i år. Vi söker fortfarande engagerade personer för att fylla vissa vakanta roller inom sektionen, särskilt utanför fotbollen och med marknadsföring/sponsring. Nytt för i år är att vi tillsatt en föreningsutvecklare som kommer att stötta våra ledare, informera om utbildningar, samt säkerställa att nya lag startas upp i den utsträckning det finns underlag.

 

Därtill kommer våra arbetsgrupper med fokus på speciella uppdrag inom anläggning, marknad, media och arrangemang att spela en ovärderlig roll för klubben i det löpande arbetet under säsongen.

 

I höstas inledde vi ett samarbete med SportAdmin för att förbättra vår kommunikation, administration och hemsida. Detta kommer att effektivisera vårt arbeta och frigöra tid för kärnverksamheten.

 

Vi har också valt att samarbeta med Folkspels JOYNA, ett digitalt prenumerationslotteri som kommer att hjälpa våra ungdomslag att stärka sina lagkassor och i förlängning ge dem möjlighet att åka på träningsläger, fler cuper eller andra aktiviteter som stärker lagen.

 

På fotbollssidan ser det lovande ut för vårt nya herrlag som i år spelar i Division 6 Trollhättan. Trots vissa spelarförluster är truppen rekordstor och vi har hälsat en rad unga talanger, spelare från närregionen, samt en del tidigare LNIK-spelare välkomna tillbaka. Laget kommer ledas av Jim Dahlin, Patrik Johansson och Christian Andersson.

 

Spelarförlusterna har även varit stora på damsidan efter fjolårets degradering. Fotbollssektionen och klubben arbetar i skrivande stund för högtryck med truppbygget inför seriestarten. Det handlar om en generationsväxling och att söka samarbete med andra klubbar, företrädesvis inom kommunen, för att säkerställa stabilitet över tid.

 

ungdomssidan har vi nu 10 lag igång för året, inklusive två knattefotbollsgrupper. Vi strävar även efter att erbjuda Lek & Boll för barn i åldern 3-5 år, och arbetar aktivt med att hitta föräldrar och ledare för denna grupp.

 

Slutligen vill jag tacka er alla för förtroendet. Vi står inför en spännande tid och jag uppmanar alla i våra byar att bli stödmedlemmar, gå på matcherna och komma med konstruktiva förslag och idéer för att stärka vår förening. Om ni känner ett extra engagemang, tveka inte att kontakta oss och bli involverade.

 

Tillsammans är vi starka!

 

Jerry Sjögren

Ordförande LNIK

 
HUVUDPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNERS
ARENAPARTNERS