SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LÖDÖSE NYGÅRD IK

PRESSRELEASE - LNIK DAM BYGGER NYTT FÖR 2025
2024-03-28 12:00

Lödöse Nygård IK tvingas dessvärre meddela att vi ej har ett tillräckligt stort spelarunderlag för att delta i seriespel under 2024 och kommer därför att dra oss ur Division 2 NV.

 

I och med fjolårssäsongens degradering från Division 1 så har en majoritet av de spelare som var en bärande stomme för laget valt att söka sig till nya utmaningar - vilket vi förstås tycker är tråkigt - men samtidigt har förståelse för och vi önskar dem lycka till i sina nya klubbar!

Klubben har sedan degraderingen arbetat intensivt med att bygga en ny trupp. En projektgrupp tillsattes under sista kvartalet 2023 för att sondera terrängen och skapa förutsättningar för att få till ett slagkraftigt lag för Division 2. Den positiva respons från spelarna som vi hoppats på uteblev och efter årsskiftet befann vi oss i en situation där känslan var att spelarmaterialet vi förfogade över endast skulle räcka till ett representationslag och vi valde då att inte anmäla ett U-lag för vidare spel i Division 3.

 

Med en generationsväxling på agendan har vi sedan årsskiftet fortsatt arbetet med den befintliga truppen, kontaktat nytilltänkta spelare i närregionen, haft öppna träningar och gjort allt vi kunnat för att skapa en trupp med en ny målsättning. Men en kombination av skador och osäkerhet ledde till att våra träningar under försäsongen inte blev fulltaliga – och som effekt av det så valde ytterligare spelare att söka sig bort.

 

LNIK anser att damfotboll är ett högt prioriterat område och nu startar arbetet för oss som klubb med vår nya fotbollssektion i spetsen att bygga ett nytt lag för spel i Division 4 under 2025. Vi kommer arbeta intensivt och målmedvetet med att skapa rätt förutsättningar, söka samarbeten och rekrytera spelare till vår nya satsning.

 

Med en bra organisation, stort intresse, samt en enorm kunskap och erfarenhet är vi fast beslutsamma om att vi kommer tillbaka – på ett annorlunda, bättre och mer långsiktigt sätt!

 

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

 

LNIK Fotbollssektion

Johnny Sundling, sammankallande

fotboll@lnik.nu

 

LNIK Styrelse

Jerry Sjögren, ordförande

styrelsen@lnik.nu

 
HUVUDPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNERS
ARENAPARTNERS